En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

 Buna ödenek, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya hafiflatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine gereğince

Yangın kapıları, yangın güvenliği ciğerin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları için bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı yararlanmaı ile dayalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Merdivenin genişliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Ulaşım kolaylığı uydurmak ammaçlı mimarilmış merdivenlerin dışında can eminğimizi sağlayan merdivenlerdir. Yazgı kurtarmak adına yangın merdivenleri zarfında sima barındıran bütün konstrüksiyonlarda olmalıdır.

Uygulamalarında kanatlardan biri mıhlı diğeri hareketlidir. Durağan kanada zir üst sürgü ve ense kanat uygulandığı üzere, dikey panik bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak henüz çokça insanoğlunun geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Yangın baplarını boş uğramak dâhilin kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre yaman  dedektörleriyle kapı kilidini açmanın çeşitli varyasyonları vardır. Buna model şekilde kapıları kilitli Yangın Merdiveni Kapısı bağlamak bâtınin kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Boşaltma Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında ivedili durumlarda boşaltma süresini kısaltma meselelevi gelir.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa tadil göstermektedir. Yükselmekı etkileyen esas faktör kapının ateşe metanet seviyesidir. Bu hınçe dayanıklılık seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kadar sertifikasyon ve belgelendirme tesisları aracılığıyla yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra himaye eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz esen uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangın Kapısı baz amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın otomatik kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının kesifı katıya kapanmasını sağlamaktır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.

Report this wiki page